Del 2 – Hvad er panikknappen til og hvordan bruges den?

 

Panikknappen bruges til at tilkalde hjælp fra andre i gruppen, når du selv eller andre har brug for omgående hjælp. Det kan f.eks. være, hvis der pludselig står en indbrudstyv i dit hjem, hvis du oplever en person i gang med at begå indbrud eller hvis du får et ildebefindende.

Panikknappen er ikke en erstatning for kontakten til politiet. I situationer hvor der foregår noget kriminelt, skal du altid ringe 114. Vi har dog i gruppen oplevet at et godt fællesskab hurtigt kan afværge kritiske situationer. Panikknappen er derfor ment som et supplement.

 

:: Sådan bruger du panikknappen ::

For at sende en panik-besked, trykker du først på den røde knap i top-linjen (1).


(Screenshots fra Iphone)

 

Herefter sendes en standard panik-besked ved at swipe knappen (2) til højre. Når du har swipet, sendes der omgående en besked til alle grupper, du er med i.

 

Beskeden indeholder standard panik-beskeden (3) samt din position, så folk ved, hvor langt fra dig, de befinder sig (4). Ved at klikke på (4) ser brugerne din præcise position på et kort.

 

Ønsker du at ændre standard panikbeskeden, kan du gøre dette under indstillingerne i app’en, som du finder ved at trykke på tandhjulet (5) og herefter tilrette beskeden (6).

 

God fornøjelse!